Finnboat

Vuoden 2012 veneilytuotteeksi valittu Stormforce One ” Pelastava veneilyasu” on helppokäyttöisempi vaihtoehto varsinaisille pelastautumispuvuille ja se on suojaavampi kuin kelluntahaalari. Puku antaa tavalliselle veneilijälle mahdollisuuden venyttää kautta keväällä ja syksyllä ja tuo lisäksi pitkiä kausia veneileville lisäturvaa ja mukavuutta.

Kolmelle tuotteelle annettiin lisäksi kunniamaininta. Spinlock Deckvest Lite 170N -pelastusliivit saivat kiitosta helppokäyttöisyydestä, hyvästä istuvuudesta ja siitä, että yksi koko sopii monelle eri kokoiselle käyttäjille.
Storm -kiinnitysköyden uusi materiaali tekee köydestä joustavan, jolloin erilliset joustimet voidaan jättää pois. Kiinnittymisen helpottuminen lisää turvallisuutta. Tuote sopii sekä käyttötarkoitukseltaan että hinnaltaan kaikille veneilijöille.
Raymarinen kämmenlämpökameran huipputeknologian soveltaminen tuotteeseen suuren yleisön hintaluokassa, on selvästi tehnyt messuyleisöön vaikutuksen. Uudella elektroniikalla on luotu tuote perinteisen, silmähavainnoin tehtävän navigoinnin tukemiseksi.

Vuoden Veneilytuote 2012 -voittaja äänestettiin kymmenen finalistin joukosta:
1. Storm -kiinnitysköysi, Oy Rymaco Ab
2. Spinlock Deckvest Lite 170N -pelastusliivi, Sail Tech J. Herrala Oy
3. Stormforce One ”Pelastava veneilyasu”, Six Cap Oy
4. Raymarinen kämmenlämpökamera, Navsystems Oy
5. Wallas-lämmittimen kaukokäynnistin, Wallas-Marin Oy
6. True Design -komposiittiläpiviennit, Oy Maritim Ab
7. Garmin GDL40 -säävastaanotin, Garmin Suomi Oy
8. Garmin GTU10 -seurantalaite, Garmin Suomi Oy
9. Standard Horizon HX852F kannettava VHF/DSC, John Nurminen Marine Oy
10. Vetus Rimprice -keulapotkuri, Vetus Finland Oy.

Äänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin Yamaha F2.5 -perämoottori, jonka lahjoitti Konekesko Oy Marine. Moottorin voitti Linda Boström Sipoosta.

Lisätietoja:
Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jouko Huju, puh. 040 550 9310.

Svenska