Finnboat

”Olemme todella tyytyväisiä tapahtumaan. Näyttelyssä vieraili lähes 14 000 kävijää ja määrässä oli vahva seitsemän prosentin kasvu edellisvuoteen verrattuna. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta niin näyttelyvierailta kuin näytteilleasettajiltakin, ja on hienoa nähdä, miten tapahtumaan tullaan veneiden katselun ja hankinnan lisäksi viihtymään”, iloitsee näyttelyn järjestävän Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Venenäyttelystä koko perheen kesätapahtumaksi

Näyttelyvieraille oli veneiden lisäksi tarjolla paljon ohjelmaa: mm. nimekkäät yksinpurjehtijat Ari Huusela ja Tapio Lehtinen vetivät päivittäin Venemestarin Telakka -ohjelmalavan yleisökatsomot täyteen, lisäksi näyttelyssä nähtiin päivittäin flyboard & jetski -show. Uivasta onkin muodostunut perinteisen venenäyttelyn lisäksi vapaa-ajanviettoon ja ystävien tapaamiseen soveltuva tapahtuma.

Vantaalainen Nina kävi näyttelyssä miehensä ja 6-vuotiaan poikansa sekä perheen koiran kanssa. Nina oli näyttelykäyntiinsä erittäin tyytyväinen.

”Alueella oli rento ja mukava tunnelma, koko perheelle jotain. Erityiskiitos huimasta ohjelmanumerosta, jonka tarjosi vesiskootteri ja mies vesisuihkun päässä: kuusivuotiaan pojan sanoin ”Oli mahtava esitys!” Tullaan varmasti toistekin”.

Purjeveneet vesillä kiinnostivat kävijöitä

Purjeveneiden esittelyyn Uiva venenäyttely on ainutlaatuinen paikka, jossa veneet voidaan esitellä omassa elementissään: purjehduskunnossa, mastot, purjeet ja köydet paikoillaan. Uiva onkin purjevenemyyjille vuoden tärkein näyttely Suomessa.

”Uiva venenäyttely on purjeveneille ehdottomasti vuoden tärkein tapahtuma, jossa pitää olla mukana. Täällä ihmiset pääsevät tutustumaan veneisiin aidossa elementissään. Meillä oli esillä kaksi Beneteau-purjevenettä, joihin oli välillä jonoksi asti tulijoita. Tarjouksia jätettiin paljon ja uskomme, että kauppojakin tulee. Etenkin uusi Beneteau 30.1 on mielestämme erittäin sopiva vene Suomen markkinoille ja kilpailee hinnallaan jo käytettyjen veneiden kanssa”, sanoi Antti Saarisalo Ajola Yachtsilta.

Auktorisoitu Swan-purjevenekorjaamo D Marin Oy oli näytteilleasettajana ensimmäistä kertaa ja esillä oli viime talvena kunnostettu Swan 38.

”Meillä oli tosi paljon kiinnostuneita kävijöitä ja tarjouskyselyitä. Kävijöiden joukossa oli sekä vanhojen Swanien omistajia, jotka tarvitsevat apua kunnostukseen sekä henkilöitä, jotka kaipasivat apua veneen hankinnassa. Uivassa näyttelyssä pääsimme konkreettisesti näyttämään tekemämme työn ja asiakkaat pääsevät tarkastelemaan yksityiskohtia ja työn laatua omin silmin.”, kertoo Jan Sjösten D Marinilta.

Koeajomahdollisuus kiinnosti moottoriveneen ostajia

Kippari-lehden koeajolaiturilla oli testattavana seitsemän venettä ja koeajoja kertyi lähes 500. Moottorivenelaitureilla oli vilkasta, ja uusi mahdollisuus koeajaa näyttelyveneitä keräsi kiinnostusta ja lisäsi veneen hankintaintoa. Venerekisteröinneissä tänä vuonna nähty kasvu näkyi myös asiakkaiden kiinnostuksessa.

”Tämä oli ehdottomasti paras Uiva näyttely koskaan! Sää suosi ja ihmisiä oli enemmän kuin ennen. Kävijöillä oli positiivinen näkemys menneestä kesästä ja intoa uuden veneen ostoon tai vaihtoon. Honda-laiturilla oli vilkasta, ja saimme tehtyä kauppaa suoraan laiturista. Ensimmäistä kertaa järjestetty mahdollisuus ajaa näyttelyveneitä toi myös paljon uusia asiakkaita”, kertoi vientijohtaja Christoffer Wallgren mm. Silver-, Faster- ja Terhi-veneitä markkinoivasta Oy Brandt Ab:sta.

”Tarjouksia tehtiin Uivassa enemmän kuin viime vuonna. Meillä kiinnostivat etenkin uudet mallit, AMT 210 DC ja BR. Selkeästi suosittu kokoluokka on myös noin 5,5 metrinen perusvene joko alumiini- tai lasikuiturunkoisena. Ihmiset koeajoivat veneitä tapahtumassa enemmän kuin aikaisemmin, siitä kiitos uudelle näyttelyveneiden koeajomahdollisuudelle”, lisäsi AMT-veneiden toimitusjohtaja Mikael Winqvist.

Veneala on Suomessa merkittävä työllistäjä: suoraan alan yrityksissä työskentelee 3500 henkilöä ja työllisyysvaikutus on kaikkiaan 4000-6000 henkilöä. Muista Pohjoismaista poiketen Suomessa on vahvaa omaa tuotantoa, viennin osuus kokonaistuotannosta oli viime vuonna peräti 73 prosenttia.
Seuraava suuri venealan tapahtuma Suomessa on Vene 20 Båt -messut Helsingin Messukeskuksessa 7.-16.2.2010. Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään seuraavan kerran elokuussa 2020.

Svenska