Finnboat

”Veneen vesillelasku on nyt konkreettisempaa kuin aikaisempina vuosina. On helppo tehdä hankintoja, kun veneilykausi on lähempänä kuin koskaan. Odotettavissa oleva pitkä veneilykausi lisää veneilyn suosiota”, uskoo Vene Båt -messujen toimeksiantajan Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo. ”Venemessut on kehittynyt paljon vuosien mittaan. Messut tarjoaa nyt entistä laajemmalle kohderyhmälle elämyksiä ja on hienosti muuttanut muotoaan. Venemessut houkuttelee veneilyn pariin uusia ihmisiä ja tarjosi heille tänä vuonna entistä enemmän ohjelmaa.”

Toimitusjohtaja Mikael Winqvist AMT-veneet Oy:stä kertoo venemessujen olleen kaupallisesti viime vuotista parempi. ”Huippumessut meille. Olemme tehneet enemmän kauppaa ja tarjouksia kuin viime vuonna. Kiinnostusta on herättänyt Messujen avomoottoriveneeksi valittu ensiesittelyssä ollut AMT 165 BR, mutta myös muut mallit. Meillä vuoden venemyynnistä puolet liittyy jotenkin venemessuihin. Venemyyntiä tehdään messuilla suoraan veneilijöille, mutta erittäin tärkeätä on myös kansainvälisten ja muiden yhteistyökumppanien tapaaminen messuilla. Missään muualla meillä ei ole koko mallisto esillä näin hyvin”, kertoo Winqvist. ”Tänä vuonna olemme kohdanneet messuilla paljon sellaisia asiakkaita, jotka ovat myyneet jo vanhan veneensä tai heillä on ollut paussia veneilyssä muutamia vuosia. Tuntuu, että ihmiset haluavat nyt viettää enemmän aikaa mökeillä ja Suomessa veneillen. Kiinnostus veneilyä ja veneitä kohtaan tuntuu olevan kasvussa.”

Tänä vuonna Ajola Yachts panosti venemessuihin entistä enemmän ja toi messuille kaksi Beneteau-purjevenettä ja kaksi pikkupurtta yhden purjeveneen sijaan. ”Venemessuille osallistuminen kasvattaa selkeästi merkin tunnettuutta ja vahvistaa brändiä”, kertoo Ajola Yachtsin toimitusjohtaja Antti Saarisalo. ”Saimme paljon positiivista palautetta mukanaolosta ja tavoitimme uutta purjehtijakuntaa, jotka ovat valmiita ostamaan uusia purjeveneitä käytettyjen sijaan. Kiinnostus päiväretkeilyä kohtaan tuntui olevan myös nousussa. Rohkaisen mielelläni muitakin purjeveneyrityksiä osallistumaan messuille, jotta saadaan purjehdus kasvuun ja purjehtijoille lisää tarjontaa messuille.”

Kävijät entistä tyytyväisempiä ja tekemässä hankintoja

Kantar teki venemessuilla kävijätutkimuksen ja haastatteli siihen 300 henkilöä. Tutkimuksen mukaan venemessuilla kävi entistä enemmän moottoriveneilijöitä. Kyselyyn vastanneista 46 % ilmoitti olevansa moottoriveneilijä, kun luku oli vuosi sitten 38 %. Seuraavaksi suurimmat kävijäryhmät olivat mökkiveneilijät 23 %, kalastajat 18 % ja purjehtijat 18 %. Kävijöistä 75 % kertoi omistavansa veneen. Suurimpia kiinnostuksen kohteita olivat moottoriveneet, venevarusteet ja -tarvikkeet sekä veneilyvaatteet ja -kengät. Kiinnostus näihin kaikkiin oli noussut merkittävästi, yli kuusi prosenttia. 74 % kyselyyn vastanneista kertoi venemessujen vaikuttavan tuleviin hankintoihin, kun luku oli vuosi sitten 63 %.

Kyselyyn vastanneista 96 % oli tyytyväisiä tapahtumaan ja 92 % kertoo tulevansa myös ensi vuonna messuille.

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma

Vene 20 Båt -messut järjestettiin 7. – 16.2. Messukeskuksessa Helsingissä.  Vene 20 Båt -messuille osallistui 282 näytteilleasettajaa ja näyttelypinta-alaa oli käytössä 27 819 m2. Messukeskus järjesti venemessut Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tapahtuman yhteistyökumppani oli Mercedes-Benz ja #MEIDÄNMERI-kampanja. Tänä vuonna venemessuilla tuotiin entistä vahvemmin esille vastuullisuutta ja erityisesti merten puhtauteen liittyviä ympäristöasioita. Messuilla oli myös entistä enemmän ohjelmaa veneilyn aloittamisesta. Messujen kalastusalue on kasvanut vuosi vuodelta ja siitä on tullut merkittävä kalastajien kohtaamispaikka.

Vene 21 Båt -messut järjestetään 12. – 21.2.2021 Messukeskuksessa Helsingissä.

www.venemessut.fi

  1. venemessut 
Svenska