Finnboat

Perjantain ja lauantain aikana viime viikolla yli kahdellakymmenellä veneellä ajettiin lähes 300 koeajoa ja koeajajia oli yhteensä yli 500 henkilöä. Aurinkoinen sää ja mahdollisuus koeajaa erilaisia veneitä toi tapahtuma-alueelle väkeä, mutta ruuhkilta vältyttiin.

”Tällaiselle tapahtumalle on selkeä tilaus. Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden vertailla ja testailla hyvin erityyppisiä veneitä yhdellä kertaa, jotta se omaan käyttöön sopivin vene varmasti löytyy. Vene on pitkäikäinen hankinta, joten vaihtoehtojen vertailu myös ihan koeajamalla kannattaa”, kertoo tapahtuman järjestäneen Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

”Sää suosi, ihmiset olivat hyvällä tuulella ja selvästi venettä etsimässä. Osallistujien joukossa oli myös veneilystä kiinnostuneita, joilla ei aikaisempaa kokemusta ollut ja uskon että heidänkin mielenkiintonsa vahvistui entisestään koeajojen jälkeen. Oli mukava havaita, että veneilystä kiinnostuneita löytyi yksinpurjehtijoista perheisiin ja että ikäjakauma oli myös kaiken kattava”, kertoo Bike & Boat Worldin toimitusjohtaja Erkan Fere.

”Candelan täyssähkö-moottoriveneelle tapahtuma oli menestys. Teimme 2 päivän aikana 42 koeajoa ja 100 eri henkilöä sai nauttia hiljaisesta, aallottomasta hauskasta koeajosta”, kertoo Telva Oy:n Sabina Hollmén.

Venealan toimijoiden yhteistyössä järjestämässä tapahtumassa oli koeajettavissa laaja kattaus eri kokoisia ja tyyppisiä veneitä pienistä perämoottoriveneistä luksusluokan sähköveneeseen ja purjeveneisiin.

Mökkeilyn ja veneilyn suosion kasvu huipussaan – venerekisteröinnit yli 30% kasvussa

Veneilyn vahva suosio jatkuu ja nousukäyrä jopa kiihtyy jo toista vuotta peräkkäin. Viime vuoden kasvu vesikulkuneuvojen ensirekisteröinneissä oli 20% ja vuoden ensimmäisen viiden kuukauden kasvu on peräti 31%. Suosituimpien venemallien toimitusajat menevät jo kesälle 2022 lähes kaikissa kokoluokissa, mikä on hyvin poikkeuksellista.

Kesämökkeilyn ja veneilyn kasvanut suosio näkyi koeajajien määrässä ja veneitä tultiin koeajamaan kaveriporukoilla ja etenkin lauantaina koko perheen voimin. Osa kävijöistä halusi tutustua veneilyyn, mutta suurimmalla osalla oli veneen hankinta jo mielessä. Veneiden toimitusajat ovat venyneet, joten osa koeajajista oli jo vertailemassa vaihtoehtoja ensi kesää silmällä pitäen.

Ulkoilmatapahtuma sopii poikkeusoloihinkin

Ulkoilmassa laajalla alueella järjestetyssä tapahtumassa oli helppo pitää turvavälit ja halukkaille oli tarjolla myös kertakäyttöhanskoja ja maskeja. Veneisiin mentiin oman perheen tai seurueen kesken ja veneiden kipparit ohjeistettiin puhdistamaan veneiden kaiteet, ohjauspyörät ja kahvat koeajojen välissä.

”Lähes hehtaarin alueella oli helppo pitää turvavälejä. Suosituimpien veneiden koeajoja joutui lauantaina hieman odottelemaan, mutta kauniina kesäpäivänä laiturilla istuskelu ja merellä lipuvien veneiden ihailu käy jo itsessään ajanvietteestä. Ja alueen suuren koon ansiosta ei odottelusta aiheutunut edes ruuhkia”, kertoo Pajusalo.

”Tapahtuma oli onnistunut. Paikalle saapuneet huomioivat turvallisuusmääräykset ja asiakaskohtaamiset toteutettiin Covid-19 määräykset huomioiden”, toteaa Fere.

Toimialajärjestö Finnboatin lisäksi tapahtumaa olivat järjestämässä Helsingin Venemessut sekä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat.

Helsingin Uiva venenäyttely elokuussa

Kesän ehdoton veneilyn päätapahtuma on elokuun puolivälissä järjestettävä Helsingin Uiva venenäyttely. Tapahtumaan on jo ilmoittautunut yli 130 näytteilleasettajaa ja siellä tullaan näkemään monia uutuusmalleja sekä myös venemerkkejä, joita ei ole aikaisemmin nähty Suomessa. Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään 19.-22.8.2021 turvallisesti ulkoilmassa HSK:n kerhosataman yli kahden hehtaarin ranta-alueella ja tapahtumassa on erinomaiset mahdollisuudet myös koeajoihin. ”Nyt on oikea aika lähteä vesille ja mökille. Vaihdetaan veneilykesän kuulumiset elokuussa UIVA:ssa”, toteaa Pajusalo.

Lisätietoja
toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo
Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf
puh. 040 673 4032
jarkko@finnboat.fi

Svenska